Draadloos apparaat

Waar bij een conventionele insulinepomp een aparte infusieslang nodig is, heeft de patchpomp dat niet. Je kunt je hierdoor minder gebonden aan het apparaat voelen in het dagelijks leven. De draadloze pomp zit direct op je huid vast en plak je voor drie dagen aan je huid vast. Na die drie dagen vervang je de pod/patch. Het voordeel is dat de draadloze pomp niet achter het infusieslangetje kan blijven hangen.

De pod/patch en PDM

De patchpomp bestaat uit twee onderdelen: de pod/patch en de personal diabetes manager (PDM) of de bijbehorende App op jouw smartphone. De pod/patch is de insulinepomp, gevestigd op je lichaam met een pleister. De pomp bedien je door middel van de PDM of bijbehorende App. Dat is een apparaat waarmee je bijvoorbeeld een bolus geeft. Je draagt het gemakkelijk mee.

Er zijn in Nederland vijf patchpompen beschikbaar:

In aanmerking komen voor patchpomp

Niet iedereen komt in een aanmerking voor een patch insulinepomp. Vanuit de verzekering zijn er namelijk voorwaarden aan verbonden. Je mag niet meer dan 200 eenheden insuline per 72 uur gebruiken. Gebruik je meer insuline, dan wordt de aanvraag afgekeurd.

De uitzondering hierop is de Equil pomp en de Accu-Chek Solo micropomp.

Welk product past bij jou?

Kies in het productoverzicht welke producten je met elkaar wil vergelijken.

Nieuwsbrief melding

Altijd op de hoogte?

Ontvang 4x per jaar de nieuwste diabetes technologie in je mailbox.